Overslaan naar content

Directeur CSG Comenius Zamenhof

  • Op locatie
    • Leeuwarden, Friesland, Nederland
  • CSG Comenius Zamenhof

Functieomschrijving

School- en organisatieprofiel

De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noord- en West-Fryslân (hierna: CVO-nwf) bestaat uit zeven scholen voor voortgezet onderwijs: het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, CSG Anna Maria van Schurman, CSG Comenius Mariënburg, CSG Comenius Zamenhof, CSG Comenius Esdoorn, CSG Comenius @Forum en CSG Ulbe van Houten. CVO-nwf kent een éénhoofdig College van Bestuur (CvB), een Raad van Toezicht (Rvt) en een Algemene Ledenvergadering. De voorzitter College van Bestuur bestuurt de instelling, vormt het bevoegd gezag van CVO-nwf en is daarmee eindverantwoordelijk voor het beleid en voor de uitvoering daarvan op alle beleidsterreinen.

 

Binnen CVO-nwf wordt een volledig palet aan onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Ruim 600 medewerkers verzorgen onderwijs aan en ondersteuning van circa 4.600 leerlingen. CVO-nwf heeft een streekfunctie voor Noorden West-Fryslân met vijf scholen in Leeuwarden, één in Franeker en één in Sint Annaparochie. Elke school binnen CVO-nwf heeft zijn eigen sterke en karakteristieke punten. Wat alle scholen samenbindt, is het feit dat we oog hebben voor de talenten van elke leerling. CVO-nwf werkt met een centraal Service Centrum op het gebied van leerlingenadministratie, financiële administratie, HR, PR en communicatie, kwaliteitszorg, ICT, facilitair en directiesecretariaat.

 

CSG Comenius Zamenhof

Zamenhof is een school voor vmbo en praktijkonderwijs met ongeveer 650 leerlingen. Gevestigd in Leeuwarder wijk Oud-Oost, zijn we trots op onze diverse leerlingenpopulatie, die een rijke mix van culturele achtergronden en ervaringen met zich meebrengt. Onze schoolcultuur is gebaseerd op respect, samenwerking en ondersteuning, waarbij we streven naar gelijke kansen voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond. Op Zamenhof bieden we kansen voor een brede ontwikkeling van al onze leerlingen (aansluitend op hun mogelijkheden, talenten en interesses), zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn. Met persoonlijke aandacht en vanuit wederzijds respect, ook voor elkaars ‘eigen aardigheden’, staan we voor veiligheid en plezier voor iedereen die overdag op Zamenhof 'woont'. Zowel leerlingen als medewerkers zijn in de alledaagse omgang een voorbeeld voor elkaar, want samen vormen we Zamenhof. Iedereen is anders, maar iedereen mag er zijn. Zamenhof als leergemeenschap is een oefenplaats voor het (goede) leven.

Met een team van zo’n 100 collega’s wordt gewerkt aan een veilige en motiverende plek waar onderwijs centraal staat. De school heeft een actieve MR waarin zowel medewerkers als ouders zijn vertegenwoordigd.

 

Functieprofiel

De functie

De vacature betreft de functie van directeur. Deze is integraal verantwoordelijk voor de gang van zaken op Zamenhof. De school maakt onderdeel uit van CVO-nwf en de directeur legt verantwoording af aan de voorzitter College van Bestuur. De directeur van Zamenhof maakt onderdeel uit van de Directieraad.

 

  • Functieniveau:               CAO VO schaal 14

  • Betrekkingsomvang: 1,00 fte

  • Aanstelling:                    z.s.m. na afronden procedure

Context

Met ingang van de start van schooljaar 2025-2026 wordt het directeurschap ad interim ingevuld. Reeds ingezette ontwikkelingen in de school worden doorgevoerd. Voor de interim-fase zijn een aantal speerpunten benoemd:

  • Planmatig werken aan de leskwaliteit op heel Zamenhof. De ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement worden met kracht doorgezet.

  • Opstellen plan van aanpak voor vormgeven van de formele structuur van het Praktijkonderwijs. Hierbij is specifiek aandacht voor OP2, zicht op ontwikkeling en begeleiding van de leerling en de daarbij behorende PDCA-cyclus.

  • Veiligheid en een professionele cultuur. Veiligheid is voor iedereen binnen de school een uitdaging, niemand uitgezonderd. Vanuit deze optiek wordt door de teamleiders en de directeur leidinggegeven aan de veiligheid van de school. Dat betekent dat elke medewerker wordt aangesproken op haar/zijn bijdrage aan de veiligheid en dat vraagstukken niet ‘omhoog worden gedelegeerd’ aan het MT. Daarmee is werken aan veiligheid voor leerlingen en medewerkers ook werken aan de professionele cultuur binnen de school. Ook in het omgaan met taakbeleid wordt een stap naar verdere professionalisering gezet. Zie onderstaande voor de volledige functieomschrijving.

De nieuwe directeur pakt na de interim-fase de speerpunten op en zorgt ervoor dat de doelen worden behaald.

 

Wie ben jij?

Je bent een inspirerende, betrokken en verbindende leider die stevig in zijn of haar schoenen staat. Je biedt medewerkers empowerment en stimuleert medewerkers om hun potentieel te benutten. Je weet een veilige omgeving te creëren waarbij je communicatie open is en waarbij feedback constructief wordt gegeven en ontvangen. Je kunt het MT effectief aansturen in veranderingsprocessen en stimuleert werken in het collectief waarbij een gedeeld belang wordt benadrukt. Je hebt ervaring als leidinggevende in het onderwijs, weet de verbinding te leggen tussen het vmbo en het praktijkonderwijs en streeft met het team naar inclusief onderwijs. Met jouw strategische blik en oog voor kwaliteit geef je richting en stuur je helder op resultaten. Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en weet mensen mee te nemen in de beweging die nodig is. Als lid van de Directieraad lever je een bijdrage aan het strategisch beleid van CVO-nwf.

Vereisten

Jouw belangrijkste kwaliteiten

  • Werkt graag en goed samen in de brede zin van het woord;

  • Daadkrachtig;

  • Duidelijke visie op (inclusief) onderwijs en kwaliteitszorg;

  • Financieel-economisch inzicht;

  • Helder en transparant communiceren;

  • Zichtbaar en benaderbaar;

  • Affiniteit met vmbo en praktijkonderwijs, je spreekt de taal van dit type onderwijs;

  • Reflecterend vermogen;

  • Denkt in kansen.

Wat neem je mee?

  • Hbo+/academische werk- en denkniveau;

  • Relevante managementopleiding;

  • Ervaring als leidinggevende in het onderwijs, bij voorkeur in het vmbo en/of praktijkonderwijs;

  • Brede kennis van en inzicht in het onderwijs.

 

Ben je enthousiast geworden?

Dan ontvangen we graag uiterlijk 7 september a.s. je sollicitatie via vacature@cvo-nf.nl

Wil je meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op met Joost Visser, voorzitter College van Bestuur (j.visser@cvo-nf.nl of telefonisch: 06-39386189).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of